Общи условия

Въведение

Grabells.bg (www.grabells.bg) е официален представител за България на Grabells.com (www.grabells.com). Grabells BG притежава всички права да търгува на българския пазар под неговото име, стоков архив, снимков материал и цялостна информация.

В изброените на тази страница "Общи условия", споменаването на "ние", "нас", "наш/ите“, както и "Grabells.bg" се отнасят до представителството на IFG Corporation Limited в България. От друга страна, споменаването на  „Вие“, „Ваш/ите“, “купувач“, „потребител“ и „клиент/и“ ще се отнася до всички гости, потребители и купувачи на този „сайт“, които по своему се отнасят до "Grabells ".

Моля, прочетете  внимателно страницата с "Общи условия" на Grabells.bg преди да направите своята поръчка в сайта, тъй като тук се съдържа важна информация относно Вашите покупки. Ползвайки услугите, предоставени от този Уебсайт, вие се съгласявате с всички писмено упоменати условия тук. 

Регистрация и Лична информация

Grabells.bg напълно се ангажира да защитава с всички налични средства личното пространство на своите клиенти и предоставената от тях лична информация. Когато направите своята регистрация и впоследствие създадете свой профил в този Уебсайт, Вие гарантирате, че изисканата от Нас и предоставената от Вас лична информация е вярна, точна и актуална до момента. Моля, имайте предвид, че за да запазим Вашия профил добре оптимизиран е необходимо да ни уведомявате възможно най-скоро за промени в личната Ви информация (адрес, имейл, телефон и други). Grabells.bg  се съгласява винаги да взема предвид специфичните изисквания на своите клиенти по отношение на техните поръчки и лична информация, след като бъдат предоставени от клиента към Grabells.bg в писмена форма.

Grabells.bg се ангажира да направи всичко по силите си, за да запази подробности около личната информация, поръчки и заплащане на своите клиенти до момента на намеса на нежелани трети страни. Grabells.bg не може  да бъде държан под отговорност в случай на недоброжелателна намеса от трета страна към този сайт, която може да предизвика смущения в горе упоменатите аспекти, засягащи лично потребители на сайта и да доведе до частични или цялостни загуби.

Поръчки и плащане

Собствеността на стоките, предоставени от Grabells.bg към потребителите се изменя, едва когато бъде извършено пълно плащане и получаване на пълната сума от стойността на поръчаните стоки при наложен платеж или след заплащане с карта. В момента, когато клиентът заплати своята поръчка онлайн чрез карта или я получи, приеме и заплати чрез наложен платеж, тя става негова, както и отговорнастта за нейното съдържание, вид и цялост. Grabells.bg се ангажира да обработва, опакова и доставя поръчките във вид, изцяло съответстващ на тяхното описание в сайта.

След като Вашата поръчка бъде завършена в сайта, ще получите имейл на предоставената от Вас имейл поща, който се явява потвърждение за успешно завършена поръчка, съдържащ подробности около нейната крайна стойност и доставка. Grabells.bg не може да бъде държан под отговорност за всяка погрешно предоставена лична информация от клиента и последвалите обработка и доставка на тяхната поръчка, като например до грешен адрес. Както вече беше споменато в по-горните редове, Вие гарантирате, че предоставената лична информация за Вас е вярна и актуална.

В случаите, когато клиентът желае да промени дизайна, изгледа или друг аспект на неговата вече завършена поръчка, трябва задължително да изпрати своето искане до Grabells.bg в писмен вид (info@grabells.bg) във възможно най-кратък срок, след като е направена поръчката. Съветваме нашите клиенти да се свържат предварително с Grabells.bg преди пристъпването към поръчка на стоки, към които имат лични предпочитания, съмнения и изисквания. В противен случай, ако клиентът по някаква причинa е пропуснал да предупреди Grabells.bg за своите лични желания за промяна, Grabells.bg не може да бъде държан под отговорност за изпращането на точно поръчаните стоки и последвалото разочарование на клиента.

В случай когато клиентът желае да направи определени промени в поръчката си и писмено е уведомил Grabells.bg за това свое желание, Grabells.bg се ангажира да положи всички усилия, за да осъществи тези промени в съответствие с исканията на своя клиент. Grabells.bg си запазва правото да добавя допълнителни стойности към крайната цена на поръчката, които ще представляват точно упоменати такси от направените допълнителни разходи, произтичащи от искането на клиента за определена промяна. Grabells.bg се задължава да информира клиентите си за стойността на сумата, която се очаква да бъде добавена към крайната стойност на поръчките им. Grabells.bg се задължава да обработва поръчки от този тип единствено и само след получаване на официалното потвърждение от клиента в писмен вид и неговото съгласие с окончателния вид и стойност на поръчката му.

Grabells.bg не поема отговорност за евентуално забавяне на поръчка извън упоменатото пред клиента време на доставка, причиненo от небрежността на трети лица. Клиентите трябва да имат предвид, че Grabells.bg работи с различни куриери и фирми за доставка, като времето за доставяне на поръчките може да бъде повлияно от различни фактори, като например международни празници, огромен обем на работа, война, грешки на куриер, природни бедствия и др. Въпреки това, Grabells.bg се задължава да направи всичко по силите си, за да разследва случаите на забавяне и след това да предостави на клиентите си получената информация относно местоположението на техните поръчки, причини за забавянето им и, разбира се, предполагаемо време, в което да ги очакват.

Вие имате право да върнете поръчката си в 14-дневен срок от датата на получаване, като следвате стриктно процеса за връщане описан много подробно тук. Всички клиенти трябва да имат предвид, че одобряването за връщане на стоки е изцяло по преценка и решение на Grabells.bg. Grabells.bg запазва своето право да удържа до 20% от стойността на конкретна поръчка поради неизпълнение на горе упоменатите и изведените в страницата Доставкa и Връщане условия или допълнителни причини, проявени в процеса на покупко-продажбата или нейното връщане.

Grabells.bg има право да променя цените, посочени в Сайта по свое усмотрение, по всяко време и без да е длъжен да уведомява предварително Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена на Сайта по време на извършване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от актуализираната цена. При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена, Grabells.bg има правото да откаже изпълнението на поръчката като не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите, заплатени и/или депозирани от потребителя за отменената поръчка, ако има такива.

 

Промоции

Общи условия на промоцията "Отстъпка при регистрация за Бюлетин"

I. Предварителни разпоредби

1. Настоящите общи условия на промоция "Отстъпка при регистрация за Бюлетин"определят принципите, условията и обхвата на процедурата на жалбите, условията за ползване и правомощията на лицата, участващи в промоцията, както и задълженията на организатора (наричани "Условия на промоцията").

2. Организаторът на промоцията „Отстъпка при регистрация за Бюлетин" (наричана  "Промоция") е Grabells България (наричан "Организаторът").

3.Промоцията се провежда чрез онлайн сайта grabells.bg (наричан „Онлайн магазин“) със следния URL адрес: https://www.grabells.bg/.

4. В промоцията може да участват Посетителите, които след като са изпълнили условията за участие в промоцията стават участници в промоцията (наричан/и "Участник/ци в промоцията"). Промоцията е насочена единствено към тези, които са се регистрирали за ежеседмичния бюлетин на Организатора. Регистрирането за Промоцията се осъществява чрез въвеждане на имейл адрес в обозначеното за целта поле в Онлайн магазина на Организатора. След успешно направена регистрация Организаторът изпраща код за отстъпка на имейл адреса на регистриралия се Участник в промоцията.

II. Предмет на промоцията и условия за ползване на промоцията

1. Предметът на Промоцията при изпълнението на нейните условия, посочени в Общите условия на промоцията, е предоставянето на Участника в промоцията на ваучер за отстъпка чрез намаление в размер на 10% от първоначалните (редовни) брутни цени за продажба на продукти, които в момента се предлагат в онлайн магазина по време на промоционалния период (наричана "Отстъпка").

2. Промоцията важи за всички продукти в онлайн магазина на Grabells България.

3. Промоцията е валидна до второ нареждане за прекратяването й от Организатора.

4. Участието в промоцията е доброволно и безплатно, т.е. Участникът, който закупи продукт/и, използвайки кода от промоцията не е длъжен да поема допълнителните разходи, с изключение на плащането на крайната цена на продукта с приспаднатата Отстъпка и разходите, избрани от клиента (включително разходите за доставка).

5. За да участвате в Промоцията трябва да:

a. се абонирате за нашия бюлетин, посредством въвеждането на своя личен имейл в създадените за тази цел полета в сайта;

b. преди цялостното завършване на поръчката (в кошницата) да въведете кода за отстъпка в полето Ваучер за отстъпка и натиснете бутона "Прилагане на ваучер“. Ако участникът в Промоцията приложи кода за отстъпка след като вече е завършил поръчката си, няма право да участва в промоцията.

6. С въвеждането на имейл адреса и натискането на бутона Абониране, Участникът се съгласява с настоящите Общи условия на промоцията.

7.Промоцията не може да се комбинира с други промоции, отстъпки, намаления, промоционални кампании, специални оферти, които са в сила в онлайн магазина, освен ако условията на промоцията, отстъпката, намаленията, промоционалните кампании са в противен случай.

8.Отстъпка ще бъде предоставена, като от редовната цена за съответния продукт или продукти, закупени от Участника на промоцията в онлайн магазина ще бъде намалена с размера на отстъпката, т.е. 10%, изчислено от цялата редовна цена на продукта/ите. В промоцията не се включват потенциалните разходи за доставка на закупените продукти по тази промоция в онлайн магазина https://www.grabells.bg.

9. В случай на едновременна покупка на няколко продукта, намалението се изчислява съответно от общата цена на закупените продукти, обхванати от промоцията.

10. По време на промоцията, всеки участник може да се възползва от тази промоция само веднъж.

11. Предметът на Промоцията е индивидаулен, т.е. непрехвърлим и не може да бъде изплатен в брой или заменен с други средства за плащане.

12. Участникът в Промоцията има право, а не задължение да използва Отстъпката чрез закупуване на продукти в онлайн магазина.

13. Участникът в Промоцията може да използва Отстъпката при условията, изложени в тази Промоция в рамките на една година от нейното получаване.

III. Рекламации

1. Всички оплаквания, свързани с промоцията могат да бъдат изложени в имейл и изпратени на електронна поща info@grabells.bg.

2. Задължително е посочването на името и фамилията на Участника в промоцията, информация за контакт (имейл адрес или телефонен номер), както и описание на причините, породили оплакването.

3. Участникът в Промоцията ще бъде уведомен в рамките на 14 дни в електронна форма за разглеждане на рекламацията и за начина, по който ще се уреди.

4. Рекламациите се решават от Организатора, използвайки разпоредбите на тези Правила и условия за промоцията.

IV. Заключителни разпоредби

1. Тези правила и условия за промоцията са публично достъпни на следния адрес https://www.grabells.bg/obshti-uslovia/  и влизат в сила от 20.08.2016 г.

2. Организаторът си запазва правото да променя Условията на промоцията по всяко време в случай на основателна причина, разбирана като:

a. промени в закони, уреждащи условията, правилата и организацията на извършване на Промоцията, засягащи взаимните права и задължения на Организатора и участниците;

б. промени в начина на провеждане на Промоцията поради технически или технологични причини;

в. промени в закони, регулиращи продажбата на продукти или предоставянето на електронни услуги от Организатора, засягащи взаимните права и задължения, определени в споразумението, сключено между клиента и продавача или промяна на тълкуването на такива закони, в резултат на съдебни решения, решения или препоръки, свързани в областта на държавните служби или структури;

3. При направени промени в Общите условия на промоцията, Организаторът ще осигури актуалните такива чрез публикуване в онлайн магазина.

 

Моля, имайте предвид! Grabells.bg запазва своето право да променя страницата си с "Общи условия" по всяко време чрез публикуването им в нашия Уебсайт без други известия. Съветваме нашите клиенти и потребители периодично да проверяват за промени на тази страница, с цел винаги да бъдат запознати с евентуалните изменения.